torstai 18. maaliskuuta 2021

Vanhanaikaisuuteni

Törmäsin mielestäni kiinnostavaan kysymykseen: "Millä tavoin olet vanhanaikainen?" Varmaan voisin vastata monenlaista, mutta nopeasti tuli mieleen neljä asiaa. Mikään niistä ei ole sellainen, että rupeisin väittelemään niiden puolesta tai paremmin perustelemaan. Ne vain pälkähtivät päähäni.

Ensinnäkin lautanen syödään tyhjäksi ja sitä syödään, mitä on. Emäntää ei kiusata erikoisvaatimuksilla, ellei ole terveydellisiä syitä. Kuvat maailman nälkäisistä ovat syvällä mielessäni.

Toiseksi ihmiskunnan viisaus on kirjoissa. Blogeilla, podcasteilla ja TV-ohjelmilla on useimmiten vain viihdearvo. Eilispäivän sanomalehdellä on merkitystä lähinnä kalanperkuujätteiden pakkausmateriaalina. Somea en edes mainitse.

Kolmanneksi naisten nyrkkeily on vastenmielistä. Naista ei saa lyödä edes toinen nainen.

Neljänneksi tatuoinnit ovat rumia. Pahimmillaan ne oksettavat samalla tavoin kuin paha ihottuma. Muutenkaan en innostu suurten massojen muoti-ilmiöistä.

1 kommentti:

Olavi Koskela kirjoitti...

Voisin lisätä parikin: miehillä päähine ja varsinkin pipo päässä sisätiloissa, ja erityisesti teeveen poliittisissa keskusteluohjelmissa toisten päällepuhuminen tai suorastaan huutaminen. Huutamisesta puheen ollen: varsinkin teeveen urheiluselostajat tuntuvat unohtavan, että järjestelmissä on käytössä äänenvahvistimet. Jos suomalainen kilpailija on lähelläkään saavuttaa kilpailun huipennuksessa mitalisijan, niin selostaja huutaa useimmiten aivan suoraa huutoa! No, se heille, suurille lapsille suotakoon.