sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Sunnuntaiksi tilattuja rukouksia

Nykyään on mahdollista lähettää netin kautta rukouksia, joita sitten luetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa. Joskus ihminen on tosiaan sellaisessa hädässä, että kaikkiin oljenkorsiin on turvauduttava.

Useimmat rukoukset ovat hyvin ymmärrettäviä. Moni haluaa, että rukoiltaisiin esimerkiksi oman tai jonkun läheisen terveyden puolesta.

Joku pyytää apua mielenterveytensä ongelmiin. Valitettavasti tämä yksi pyyntö sitten selittääkin muut pyynnöt, joita esitetään samassa mailissa.

Sitten on niiden rukousten ryhmä, jota oli tarjottu tälle pyhälle Pirkkalan seurakuntaan enemmänkin.

"Että luterilaiset seurakunnat ja yhteisöt luopuisivat epäraamatullisesta lapsikasteesta sekä virkakäytännöistä- ja nimikkeistä.. aamen. Koirani sotkee takapuolellaan matot, kun hän kokee, että on ollut liian kauan yksin.. Herra Jeesus Kristus, voisitko laittaa hänet lopettamaan tuon toiminnan.. aamen. Tarttis Herra Jeesus Kristus semmosen 200-300 miljoonaa euroa, huvikseen. Vois kait sitä jollakin työtäkin Herra tehä, vaikkapa sinulle, jos sen niin haluat, niin Herra pyydetäänpä sitten vaikkapa ½ biljoonaa euroa niin kuin ovat myös EU:n, Venäjän ja Norjan valuuttavarannot.. Kiitos sinulle, näistä Herra! Aamen."

Ensin ajattelin, että vitsiähän tuo on, mutta lopulta en olekaan aivan varma. Rukoilematta nuo joka tapauksessa tänään jäivät. Pitää tälläkin alalla olla tiettyjä laatukriteerejä.

Emme ota kirkkorukouksissamme kantaa myöskään ihmisten perinnönjakokysymyksiin. Sellaisiakin avunpyyntöjä on välillä tullut.

Taivaassa on kysyntää huumorintajulle.

2 kommenttia:

Peter S kirjoitti...

Mutta eikös se, että se kirje on jo kirjoitettu pyytäjän toimesta, mikä on vaatinut kirjeen ajatusten ajattelua ja kirjoittamista, tarkoita sitä, että rukous on jo kertaalleen rukoiltu :)...?

Arto Köykkä kirjoitti...

Tämä menee jo kielifilosofian puolelle, mutta minun nähdäkseni rukous on rukousta vasta sitten, kun sen sanamuotoihin yhdistyy rukoilevan ihmisen asenne. Samalla tavoin sanan "kiitos" lausuminen ei vielä tarkoita kiitosta, ellei siinä ole mukana aitoa kiitollisuuden tunnetta.