torstai 21. kesäkuuta 2012

Hieman liian kiihkeätä

Melkeinpä päivälleen kymmenen vuotta sitten julkaistiin uutinen, jonka mukaan bulgarialainen jalkapallofani oli saanut kahden vuoden oikeustaistelun jälkeen vaihdettua etunimensä Manchester Unitediksi.

Alkuaan Marin Zdravkovina tunnetun 38 -vuotiaaan miehen kerrottiin asuvan pienessä Svishtovin kylässä Bulgarian pohjoisosissa äitinsä ja hänen kissansa David Beckhamin kanssa.

Tuollainen fanitus taitaa mennä jo vähän liian pitkälle.

4 kommenttia:

Tommi M. kirjoitti...

Kuulostaa vahan samanlaiselta kiihkeydelta kuin kuulemani juttu matematiikan opettajasta, joka antoi lapsillensa nimet Pii ja Roo. Muistaakseni jopa tormasin jompaan kumpaan naista lapsista Teknisessa Korkeakoulussa aikoinaan, joten juttu saattaa jopa olla totta. Sina Ate tietysti voit kommentoida, josko moiset nimet voitaisiin Suomessa edes hyvaksya.

Arto Köykkä kirjoitti...

Pii ja Roo lienevät sukunimeltään Ketvel. Kyllä ne nykyään menisivät läpi. Etunimilaki ei ole muuttunut mihinkään. Edelleenkään nimi ei saa olla kielenvastainen eikä sopimaton eikä tytölle saa antaa pojan nimeä eikä pojalle tytön nimeä. Lain tulkinta on vain väljentynyt paljon. Ilmeisesti myös ulkomaalaisväestön lisääntyminen on vaikuttanut siihen.

Pirjo Peltola kirjoitti...

Mutta kuka pappi uskaltaa vastustaa fanittajaa, joka antaa lapselleen nimeksi Elvis Ritari Allan (olen töissäni tutustunut). Tosin Elviksen isäkin oli kastettu Asko Bonneliksi ja setä Manolitoksi. Kuka mitäkin fanittaa :)

Arto Köykkä kirjoitti...

Ongelmana on papin kannalta myös siinä, että hänen valtuutensa nimen hylkäämisessä tai hyväksymisessä ovat varsin olemattomat. Maistraatti päättää lopulta, eikä siellä paljon paina, mitä mieltä kastanut pappi on ollut.