perjantai 27. maaliskuuta 2015

Itsemurhapommittaja löytää aina konstinsa

Millään keinoin ei voi ehkäistä sellaisen ihmisen tekoja, joka on kadottanut itsesuojeluvaistonsa. Yksinäinen itsemurhapommittaja löytää aina konstinsa.

Tunnistamisen vaikeus tulee siitä, että vain sarjakuvissa paha esiintyy sarvet päässä. Useimmiten piru on mukava kaveri hyvästä perheestä. Ystävät eivät voi uskoa häntä tekijäksi. Tai hän on nukkavieru virkamies, johon kukaan ei kiinnitä erityistä huomiota; juuri niin kuin Dostojevski pirua kuvaa.

Entä jos tapahtumat on tällä kertaa tulkittu väärin ja Andreas Lubitz ei olekaan syyllinen? – Periaatteellisesti mikään ei muutu. Jos juuri tällä kerta ei olisikaan tapahtunut niin kuin ajatellaan tapahtuneen, olisi ainakin voinut tapahtua. Maailma on sellainen ja ihminen on tällainen.

2 kommenttia:

Maelka X kirjoitti...

Mua taas ärsyttää, ku kaikki väkivaltarikosten, onnettomuuksien ym. uhrit esitetään aina niin super hyper hyvinä ihmisinä. Koskaan ei missään lue, että olipa ikävä ihminen sekin. Pah.

Arto Köykkä kirjoitti...

"De mortuis nil nisi bene" on jo latinankielinen sanonta eli "kuolleista vain hyvää". Tämä viitannee siihen, että kyseessä on yleisinhimillinen piirre, jota sitten tietyt lehdet käyttävät hyväksi.