sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Mascara ja ammattimaisuus

Muistin väärin. Gigafestin yleisömäärä ei jäänyt aivan neljäänkymmeneen. Maksajia oli tarkistukseni mukaan 211. Joka tapauksessa tuo määrä väkeä oli surkea näky yläkoulun asfalttipihalla. Päiväkin oli pilvinen, vaikkei sentään satanut.

Kaikki odottivat enempää. Tapahtuman nimi oli suureellisesti Gigafest, ja siihen aikaan inflaatio ei ollut vielä syönyt sanaa giga. Se kuulosti oikeasti sekä mahtavalta että uudenaikaiselta.

Isona täkynä oli Mascara. Se ei ollut aivan bändien kärkinimi, mutta kelpo renkutuksensa Erittäin hyvä ja täydellinen ansiosta bändi tunnettiin hyvin.

Voi vain kuvitella, mitä muusikot puhuivat takahuoneessa, kun selvisi, että asfalttipihalla oli panostukseen nähden häpeällisen vähän väkeä.

Tilanteen pelasti tai lähes pelasti esiintyjien ammattimaisuus. Mascaran jäsenet eivät antaneet lavalla näkyä, että tilaisuus oli floppi. Vähälukuiselle maksaneelle yleisölle he antoivat sen, mitä se oli tullut hakemaan. Yleisöksi Mascara ei voinut muuttua, mutta se ei ollut bändin vika.

Tuosta lähtien Mascara on ollut minulle ammattimaisuuden symboli.

Ei kommentteja: