maanantai 30. joulukuuta 2013

Tätäkin tapahtui vuonna 2013

* Filippiinit meni tuusan nuusaksi, mutta Suomessa eniten ihmisiä surmaava säätila on lämmin ja kaunis kesäsää, viinaan lantrattuna.
* Bostonin pommimiehen kiinni saamisen jälkeen amerikkalaiset kokoontuivat toreille niin kuin olisivat voittaneet ampumajuoksun maailmanmestaruuden.
* Snowdenin jäljissä pieni Etelä-Amerikan valtio Ecuador tarjosi Yhdysvalloille 23 miljoonaa dollaria ihmisoikeuskoulutukseen, jotta myös USA:ssa opittaisiin välttämään kidutusta ja yksityisyyden loukkaamista.
* Ennen sai kaikki laitteet sanomalla sanan "Philips" ja nyt enää partakoneen.
* Alppilalainen opettaja loi rähjäämisellään omatekoisen ongelman ja sitten ratkaisi sen niskaperseotteella. Joidenkuiden mielestä hän on sankari.
* Moukarinheiton tulostuspalvelu viivyttää lopullista mitalijakoa. Pissakokeen tuoreimpien diagnoosien jälkeen Olli-Pekka Karjalaiselle luvattiin EM-kulta seitsemän vuotta heittojen jälkeen.
* Suomalaisilla turisteilla on ollut koettelemuksia. Thaimaasta tullut kone laskeutui moottorivian takia keskelle Venäjää. Odottamista oli liikaa. Ruoka oli huonoa. Nukkuma-alusta oli kova. Teneriffan piinana oli viettää lomakohteessa kaksi matkatoimiston järjestämää ylimääräistä hotelliyötä.
* Helsinki-Vantaan alakerrassa lounas maksoi 14,50 euroa. Lisäksi olisi pitänyt kantaa omat astiat pois. En nyt sentään.
* Yksi tunti riitti siihen, että saatiin 60 vapaaehtoista keskellä yötä etsimään hukassa ollutta pappaa. Pappa löytyi.
* Vuonna 2013 tuli kuluneeksi noin 13,7 miljardia vuotta siitä, kun Jumala pamautti maailmankaikkeuden alkuun. Auringolle on luvattu aikaa viisi miljardia vuotta.
* Suomalaiset tinkivät mieluiten naapurin eduista. Yli puolet kansalaisista kannattaa rakennemuutoksia, jos ne eivät kohdistu omiin etuihin.
* Uusia viiden euron rahoja luultiin kaupan kassalla väärennöksiksi: "Mutta kun niistä ei ollu mitää just niillä sivustoilla joilla mä käyn."
* Hautajaissaattueen nähdessään mopopoika ei kääntänyt kaasukahvaa, vaan sammutti moottorin ja jäi odottamaan.
* Lehden mukaan Panu Rajala veti kirjaston täyteen, kun 66 kuulijaa oli tullut paikalle. Kun sama määrä ihmisiä oli sunnuntaina kirkossa, kukaan ei kirjoittanut mitään.
* Nuoret innostuivat pelaamaan kännykkäpeliä, jossa sormella naputellaan kännykän näytöllä olevaa munaa miljoona (1 000 000) kertaa.
* Romanialainen meppi Dumitru Zamfirescu on aina äänestänyt "kyllä" EU-parlamentissa, lokakuuhun mennessä 541 kertaa.

Ei kommentteja: