perjantai 14. elokuuta 2015

Syntisten yö

Kuluneella viikolla Sakari Hosike kirjoitti Aamulehden yleisönosastossa, että Tapahtumien yönä Tampereen tuomiokirkossa järjestetty Syntisten yö kertoi itsetarkoituksellisesta tarpeesta haalia kirkkoon väkeä. – Ja väkeä oli, niin paljon että kaikki eivät mahtuneet sisään.

Hosike myöntää, että tilaisuudessa oli kristillistäkin sisältöä, mutta kaikkiaan hän on sitä mieltä, että tilaisuudessa ei riittävästi toteutunut kirkon tehtävä julistaa Jeesuksen evankeliumia syntiselle.

Yhtenä tapahtuman lauluna Hosike mainitsee Juice Leskisen Viidennentoista yön, joka kertoo Leskisen kahden viikon juomaputkesta. 

En ollut paikalla, joten olen täyden asiantuntemattomuuden pohjalta sopiva ihminen sanomaan mielipiteeni, niin kuin asiantuntemattomat aina.

Ensinnäkin olen sitä mieltä, että kirkoissa pitäisi olla enemmän tapahtumia, joihin ihminen voi osallistua hyvällä syyllä. On paljon ihmisiä, jotka tulisivat mielellään, mutta eivät keksi sopivaa veruketta, jonka suojissa poiketa kirkkoon sisään. Näillekin ihmisille on avattava ovea.

Toiseksi Viidestoista yö on synnintunnustusta parhaimmillaan. Ja olihan Leskinen kirkkomme uskollinen jäsen.

Kolmanneksi: olen Sakari Hosiken kanssa hieman samaa mieltä.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...


Hienoa.Kirkko täynnä syntisyytensä tunnustavia ihmisiä.Kaikkihan me olemme pois poikenneet.

Mutta jäikö asia ikäänkuin puolitiehen?

Haluttiinko synti tunnustaa ja pyytää anteeksiantoa? Tehdä parannusta niinkuin sanotaan.
Antoiko pastori siihen mahdollisuuden? Tunsiko kutsumuksensa mukaista vastuuta sadoista kuulijoista?
Näistä asioista ei ole mainintaa,muusta menosta kylläkin.

Arto Köykkä kirjoitti...

Jaa-a. Vaikea sanoa. En ollut paikalla, joten kirjoittelen asiantuntemattomuuden pohjalta (tosin se tuottaa yleensä vahvimmat mielipiteet).