tiistai 25. kesäkuuta 2024

Vähän eksyneenä löytää parhaat jutut

Vanhan kaverin kanssa lähdettiin Manchesterista Stokeen katsomaan englantilaista duunarijalkapalloa. Lauantaiaamuna oltiin junassa, jäätiin Stoken asemalla pois ja ajettiin bussilla stadionille.

Vierasjoukkueen Teemu Pukki ei tehnyt maalia eikä sitä tehnyt kukaan muukaan, mutta laulu raikasi. Pelin jälkeinen poistumisliikenne toimi hyvin, ja kohtuullisen odottelun jälkeen pääsimme bussin kyytiin. 

Stoken rautatieasemalla odotti kuitenkin yllätys. Ovet olivat kiinni, vaikka Stoken ja Manchesterin välillä olisi pitänyt olla junaliikennettä yhtä paljon kuin Helsingin ja Riihimäen välillä. Google tarjosi korvaavaa matkareittiä, ensin yhdellä bussilla johonkin Hanleyhin ja sieltä toisella bussilla Creween, jonka muistin hämärästi veikkauskupongilta. Sille reitille sitten, ja onnistuimme vaihtamaan Hanleyssa Crewen bussiin.

Tiedossa oli Englannin yössä umpipimeä matka ja 62 pysäkkiä. Crewessä vihdoin ilmeni, että rautatieläiset olivat lakossa ja koko liikenne seisauksissa. Englantilaiset ovat kummaa väkeä, ajavatkin väärällä puolen tietä. 

Mahdollisuudet löytää Manchesteriin vievä bussi vaikuttivat heikoilta. Isossa kaupungissa moni yöpyy kadulla, mutta heilläkin oli makuupussi suojanaan. Meillä ei ollut. Päädyimme kustannustehokkaasti bangladeshilaiseen taksikuskiin, joka lupasi viedä meidän hotelliyön hinnalla Manchesteriin. Oli mukava kaveri, jolle maksoi mieluusti tippiä.

Kerrankin oli reissu, jota ei ollut suunniteltu etukäteen ja jossa kaikkea ollut varattu valmiiksi. Navigaattori ja ajantasainen Internet ei pilannut seikkailua. Vähän eksyneenä löytää parhaat jutut.

Ei kommentteja: