perjantai 12. marraskuuta 2010

Älyllinen elämä

Viime yönä pulpahti mieleeni vuonna 1980 kuolleen kirjailija Markku Lahtelan ajatus.

Olen elänyt Markku Lahtelan kanssa samaa kaupunkia. Mieleeni jäi, kuinka hän kunnallisvaaliehdokkaana osallistui koulussamme järjestettyyn vaalipaneeliin. On samantekevää, mitä puoluetta hän edusti, koska hän puhui aivan eri tavoin kuin hänen oman puolueensa tai minkään muun puolueen edustajat tapasivat puhua.

Lahtela sanoi yksinkertaisia ja yllättäviä asioita käsitettävällä kielellä. Hän kiinnitti huomion siihen, minkä kaikki kyllä näkivät mutta jota kukaan ei huomannut.

Yöllä muististani pulpahtanut Lahtelan ajatus oli tämä: "Mitä ne hullut avaruuteen lähettävät signaaleja, että täällä on järjellisiä olentoja, kun eivät osaa viestittää sitä edes toisilleen. Ja jotkut odottelevat ufo-ihmisiä. Vaikka itse olemme tuntemattomia olentoja avaruudessa, avaruudesta, avaruuteen.”

3 kommenttia:

Tommi M. kirjoitti...

Tasta tuli mieleen tekemani havainto jo vuosia sitten, kun kotimaan visiiteilla ihmettelin sita etta suomalaiset tuntuivat aina olevan kannykka korvassaan. Ihmettelin mita Suomen vaitonainen kansa oikein jaaritteli puhelimessa, kun normaalisti ihmisten kanssa jutusteleminen tuntui niin kovin vaikealta.

Anonyymi kirjoitti...

Asiani ei liity millään tavalla tähän blogi kirjoitukseesi, mutta olen koulussa lukenut yhden kirjoistasi ja pitäisi tehä esitelmä kirjailijasta, netistä ei löytynyt muuta kuin tämä julkaisemasi blogi, niin jos vain viitsisit, voisitko lähettää minun sähköpostiini jonkinmoisen esitelmän itsestäsi?
Kiitän näin jo etukäteen, ja olisin todella iloinen jos saisin edes jonkinmoista pohjaa esitelmääni!
& sähköposti osoite on: fantsu_@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan kuulosti ihan järkevältä Lahtelan ajatukselta, toisin kuin sotilaspassin poltto.