perjantai 26. marraskuuta 2010

Korea ei kiinnosta ketään

Korean tilanteesta on puhuttu perin vähän. Kuitenkin Irlannin kysymykset ovat siihen nähden olematon ongelma. Tapahtuupa Irlannissa mitä hyvänsä, mikään konkreettinen ei maailmasta katoa, eivät tehtaat eivätkä koneet, eivät asunnot eivätkä metsät, eivät meret eivätkä pellot. Ihmisiä ei kuole.

Koreassa voi mennä yhtäkkiä se kaikki.

Kun käytössä on paljon aseita, katastrofiin tarvitaan vain turhanaikainen syy tai väärinkäsitys.

Jostain Korean kaltaisesta paikasta voi alkaa ihmiskunnan seuraava, maailmansodan kaltainen onnettomuus.

Mutta eihän sitä kannata miettiä. Eihän? Eikö?

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Korea on kauempana kuin Irlanti. P-Korean tykit ei (toistaiseksi) yllä Suomeen, mutta Irlannin tilanne vaikuttaa Suomeen.

Ajatella kannattaa. Varsinkin jos Irlannin tauti leviää ja samaan aikaan Koreoissa leimahtaa. Sitten onkin soppa valmis.

Arto Köykkä kirjoitti...

Pohjois-Korealla on mahdollisesti käytössään ydinase, ja ydinaseiden maailmassa ei ole kaukaisia ja läheisiä naapureita.

Tykit eivät ehkä yllä Suomeen, mutta laskeumat yltävät.

Nimetön kirjoitti...

Tulevaisuuden sodat tullaan käymään puhtaasta vedestä ja ruuasta. Siinä hyvä syy olla huolissaan mitä Koreoissa tapahtuu. Etenkin jos ydinaseita on käytössä. Mutta samalla on oltava huolissaan myös Irlannin tilanteesta. Ollaanko me siinä tilassa, että voimme auttaa taloudellisesti toista maata? Onko meidän omat resurssit ja valmiudet sillä tasolla, että voimme huolehtia omista kansalaisista jos joudumme kohtaamaan kriisiajan.

Nimetön kirjoitti...

Suomen laman aiheuttama epätoivo aiheutti kuolemia. Irlannin vastaava romahtaminen aiheuttaisi varmasti kuolemia.