Jos olisin hakkeri, kehittäisin tietokoneohjelman, jonka asentaisin aika monen ihmisen koneelle. Se poimisi sähköposteista ja muista viesteistä imperatiivit ja vaativat sävyt.
Niihin törmätessään ohjelma ottaisi tietokoneen koko näytön haltuunsa ja kirjoittaisi ruudulle suurella fontilla: "Ennen kuin yrität muuttaa toista, katso ettei hän ole suorituskykynsä rajoilla jo sellaisena kuin on."
Tähän Markku Envallin ajatukseen törmäsin viime syksynä, enkä pääse siitä irti.
5 kommenttia:
Ei välttämättä huono idea. Konkreettisesti ajatellen toteutus on vaikeaa lähinnä lauserakenteiden ja sanamuotojen tunnistuksen kannalta. Käskyä kehotuksesta tietokone ei vielä tunnista lukemalla, mikä on ehkä jopa hyvä asia.
Tämä keskustelu tietysti menee sivuun varsinaisesta pointista, mutta tällainen fundeeraaminen on kuitenkin mukavaa.
Ohjelma ei välttämättä olisi kovin vaikea tehdä. Ensinnäkin näitä suomen kielen tietyn sanamuodon tunnistavia ohjelmia on jo olemasssa.
Toiseksi voitaisiin turvautua karvalakkimalliin eli siihen, että lueteltaisiin yleisimpien verbien imperatiivit (tee, toimi, mene, tule, kirjoita, laske, valvo, yritä, pyri, älä...) ja sillä keinoin saataisiin haarukoitua useimmat esiintymiset.
Pointtisi Ate sopii myos erityisen hyvin avioliittoon. Monien ongelmien juuret on usein siina, etta halutaan jollain tavalla muuttaa omaa kumppania. Mutta kylla meissa kaikissa on niin paljon petraamisen varaa, etta taitaa olla parasta vain yrittaa hyvaksya toisemme.
Noita erinäisiä käskymuotojahan löytyy myös erinäisistä uskonnollisista teoksista monenlaisia...
Minkä verran meillä on oikeutta muuttaa toista ja miten paljon meidän pitäisi keskittyä itsemme ja toisen hyväksymiseen? Jos tunnen ja hyväksyn itseni minun on helpompi hyväksyä toinenkin.
Lähetä kommentti