Oikein ministereitä myöten esitetään, että koulupäiviä olisi pidennettävä.
Keskeltä ei voi pidentää, joten se on tehtävä jommastakummasta päästä. Kukaan ei vain ole kertonut kummasta.
Otetaanko pois viimeisetkin yhdeksään menot? Onko raahauduttava entistä useammin unentokkurassa kouluun?
Vai jatketaanko iltapäivää niille tunneille, joista ei tiedä onko koululaisella silloin enemmän nälkä vai väsy? Työpaikoillakin kovin moni on kello kolmen jälkeen vain tekevinään työtä, ja jos ministeri itse on kokouksessa, hän tuntee silmäluomiensa painon.
3 kommenttia:
Taallapain suomalaisten koululaisten hyva menestys kansainvalisissa vertailussa on saanut varsin paljon huomiota. Kun ollaan testien karjessa, niin eikohan se osoita etta lapsista puristetaan jo ihan riittavasti nykyisellaan.
Jonkin verran ulkomailla töissä käyneenä ihmettelen, että onko otettu tehokkuutta ollenkaan huomioon. Ainakin töissä monessa muussa maassa työpaikalla vietetään paljon enemmän aikaa kuin Suomessa, mutta ei tehdä töitä yhtä tehokkaasti. Työpäivän aikana vietetään parin tunnin lounastaukoja ja siestoja yms. Jos koulun käyntiin pätee sama (niinkuin luulisi) niin kyllä tämän hetken tunnit riittänevät jatkosakin.
Koulun tuntimäärää voi kasvattaa myös pidentämällä kesäloman alusta ja lopusta.
Onkohan tuntimäärän lisäämisen tulkinnut koulupäivän pidentämiseksi toimittaja? Vai onko Virkkunen sen sanonut. Uutisista ei sitä voi päätellä.
En kannata kumpaakaan.
--
Itse olisin valmis lyhentämään kesälomaa vaikka parilla viikolla. Siirtäisin viikon joululomaan ja viikon pääsiäislomaan.
Lähetä kommentti