sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Jalkapallo, maailman toiseksi merkittävin puheenaihe

Maailman helpoin puheenaihe on säätila. Ei ole niin surkeaa loukkoa, ettei siellä olisi jonkinlaista säätilaa. Asuupa missä päin maailmaa tahansa, voi aloittaa vertailevan keskustelun eri maiden ja paikkakuntien säästä, eikä se ole lainkaan yhdentekevä aihe. Se vaikuttaa jokaisen ihmisen elämään, ja ainakin Suomen kaltaisessa maassa perheen aamiaispöydässä sen miettiminen on hyvin luonnollista.

Säätilan jälkeen toiseksi varmin puheenaihe on jalkapallo. Eri puolilla maailmaa tunnetaan sen suurimmat tähdet, eikä sen sääntöjä tarvitse selittää. Voi luottaa siihen, että kaikki tietävät mistä puhutaan, kun puhutaan jalkapallosta. 

Olen lukuisia kertoja onnistunut lopettamaan kiusallisen hiljaisuuden, kun olen keksinyt kysäistä keskustelukumppanini suosikkiseuraa tai hänen maansa edustusjoukkueen tilannetta.

Jalkapallokentällä ihmiset ovat tasa-arvoisempia kuin ehkä missään muualla. Kun laukaus lähtee kohti ylänurkkaa, on aivan samantekevää, mitä ihonväriä on potkaiseva jalka. Maalin tekemisen riemu on samaa riemua, koetaanpa sitä Olympiastadionilla tai Pirkkalan tekonurmella, jolla on tänään pelattu kylämme puulaakijalkapallon mestaruudesta.


                       Pirkkalan jalkapallopuulaakia pelataan tänä viikonloppuna.

Ei kommentteja: