tiistai 13. lokakuuta 2020

Kansainvälisen epäonnistujien päivän muistoja

Kansainvälisenä epäonnistujien päivänä 13. lokakuuta sopii muistella omia epäonnistumisiaan. Monet niistä ovat kuitenkin niin kipeitä, traumaattisia ja noloja, että ne mieluiten työntää mielestään eikä niistä halua kertoa julkisesti.

Jalkapallokentältä on syntynyt ikäviä muistoja, joista voi kertoa helpommin. Ne ovat jokaiselle futaajalle tuttuja, koska parhaatkin epäonnistuvat jokaisessa pelissä useita kertoja. David Beckham ja Roberto Baggio ovat esimerkkejä maailmantähdistä, jotka muistetaan erityisesti mokatuista rangaistuspotkuistaan.

Minäkin voisin muistella epäonnistuneita rangaistuspotkuja. Mieleen on jäänyt erityisesti yksi, joka sujahti oikealta puolen ohi. 

Vielä paremmin muistan erään kulmapotkutilanteen. En ole koskaan pitänyt päällä pelaamisesta enkä ole ollut siinä myöskään hyvä. Niinpä olen oman puolen kulmapotkuissa ottanut paikkani etukulmalta ja vartioinut, ettei pallo menisi siitä sisään.

Erään kerran satuin kuitenkin antamaan pallolle sen verran tilaa, että se livahti vyötärön korkeudella minun ja tolpan välistä sisään. Ei olisi pitänyt olla helpompaa tehtävää kuin estää tuollainen maali. Siitä se vain lipsahti. Sen jälkeen olen jokaisessa kulmapotkussa hokenut itselleni: huolehdi siitä, ettei käy niin kuin silloin kerran.


Ei kommentteja: