maanantai 25. huhtikuuta 2022

Maailman kaunein kaupunki

Jotkin radio-ohjelmat jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Yksi ikimuistoinen oli sellaisen tamperelaismiehen haastattelu, joka on käynyt kaikissa maailman maissa. Hän sanoi, ettei alkuaan tavoitellut kokonaista sarjaa, mutta kun tilanne alkoi ilman varsinaista tarkoitusta kääntyä siihen suuntaan, hän päätti käydä lopuissakin.

Haastattelija kysyi, mikä oli hänen mielestään maailman kaunein kaupunki. Vastaukseksi tuli kaksi ehdokasta. Toinen oli Kanadan Vancouver, ja toinen oli Sveitsin Lausanne.

Olen nähnyt vanhemman poikani ottamia kuvia Vancouverista, ja Lausannea olen katsellut junan ikkunasta. Haastateltu saattoi olla oikeassa.

Ohjelmasta jäi mieleen muutakin. Toimittaja kysyi, millaisia vaaran hetkiä haastateltu oli kokenut matkoillaan. Tämä sanoi olleensa aina selvin päin ja tienneensä mitä teki. Siksi hänellä ei ollut vaaroista mitään kerrottavaa. Seuranneesta hiljaisuudesta kuuli toimittajan jähmettymisen. Mieleen tuli kysymys, mistä ihmeestä hän nyt taikoisi vielä vaadittavat kymmenen minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tää oli hauska