torstai 30. toukokuuta 2024

Uutiset voisi valita toisinkin

Toissa päivänä kuuntelin radiouutiset, joissa oli täsmälleen kolme aihetta. Ensimmäinen liittyi Valkeakosken surmaan ja toinen Isonkyrön suunniteltuun kouluampumiseen. Kolmantena aiheena olivat saimaannorpat, joita on tänä vuonna kuollut jo kaksikymmentä neljä. Siihen uutiset loppuivat, sillä mitään muuta asiaa ei pidetty kertomisen arvoisena. 

Ei ole ihme, että kaikki ihmiset eivät enää välitä seurata uutisia. Mieluummin katselee palloa pelaavia lapsia tai keltaisia voikukkia, joista ensimmäiset ovat muuttumassa laskuvarjoiksi.

Jotain muutakin uutisissa kerrottava olisi ollut kuin kolme surkeutta. Finnairin koneet ovat nousseet ja laskeutuneet ongelmitta. Kouluvuoden aikana iso määrä lapsia on oppinut lukemaan ja harjaantunut muutenkin. Mahler-konsertti oli komea. Kymmenettuhannet ihmiset osallistuivat taas sunnuntain kirkonmenoihin. Muuan kirjailija sai romaaninsa valmiiksi ja lähetti sen kustantajalle. Lämpöpumput ovat viilentäneet ihmisten koteja, ja pihakoivuihin on tullut lehti. Lääkärit ovat määränneet potilaille aivan oikeita reseptejä, ja saamelaismusiikin festivaalijärjestelyt ovat edenneet suunnitelmien mukaan. Pienen lapsen rattaita työnnelleet vanhemmat kertoivat, että ihan hyvin on mennyt.

Ei hassumpaa, ei lainkaan mahdotonta monella suunnalla.

Ei kommentteja: