sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Lapsi-ihmeestä voi tulla katoamisihme

Toukokuussa Manchester Unitedin Marcus Rashford ja Jesse Lingard herättivät sosiaalisessa mediassa huomiota julkaisuillaan, joissa luki vain "0,012 %". Uskotaan, että taustalla on tilasto, jonka mukaan vain noin promillen kymmenesosa Englannin junioriseurojen pelaajista pääsee joskus Valioliigaan ja alle prosentti pelaa jalkapalloa ammatikseen.

Yksi ammattilaisuuden ulkopuolelle jääneistä on Crystal Palacen akatemiassa ollut Charlie Rees. Hän jakoi juuri julkaisun, jossa on kuva hänestä ja Aaron Wan-Bissakasta nuorena: "Toinen näistä jätkistä on siirtymässä Unitediin 50 miljoonalla, toinen tankkasi juuri bensaa vitosella."

Minä puolestani olen kummastellut, mihin katosi norjalaissensaatio Martin Ødegaard. Hän pelasi maansa korkeimmalla sarjatasolla jo 15-vuotiaana, ja hänestä tuli maajoukkueen kaikkien aikojen nuorin pelaaja 15 vuoden ja 253 päivän ikäisenä.

Suuren kohun siivittämänä Ødegaard siirtyi Real Madridiin. Kuudentoista iässä hän oli vaihtopelaajana kentälle tullessaan nuorin Real Madridin edustuksessa ikinä pelannut. Tähän uutiset ovat sitten loppuneet, ja lapsi-ihmeestä on tullut katoamisihme. Sittemmin hän on ollut lainasopimuksella Hollannin liigan Herenveenissä ja Vitessessä.

Ødegaard täyttää ensi joulukuussa 21 vuotta. Ura ei ole vielä menetetty, mutta jotain käännettä pian tarvittaisiin. Lionel Messiä hänestä ei enää tule, mutta Teemu Pukiksi vielä ehtisi.

Ei kommentteja: