lauantai 9. marraskuuta 2019

Maailman parhaan asiakkaana

Muutama vuosi sitten kävin viikoittain ruokaostoksilla järvenpääläisessä tavaratalossa. Vihdoin kyllästyin siihen, että tuotteet vaihtoivat koko ajan paikkaa. Ongelma ei lievittynyt kylteillä, joissa valiteltiin muutosten tuomia haittoja. Niiden syykin kerrottiin.

Lopulta olin niin täynnä tuotteiden vaeltelua, että varustauduin kauppamatkalleni tussin kanssa. Tarkoitukseni oli kirjoittaa johonkin kylttiin: "Ei haittaa yhtään. Olen siirtynyt kilpailijalle."

Tussi ei tarttunut muovipintoihin, ja niin vaihdoin kauppaa syytä kertomatta.

Tuo uusi kauppa on nyt valittu maailman parhaaksi ruokakaupaksi.

Ei se minusta ole niin kummalliselta tuntunut. Tavarat ovat  joka tapauksessa pysyneet paikoillaan. Joku sanoi, että liha- ja kalatiskit ovat erinomaisia, mutta niistä en osaa itse sanoa mitään. En ole niillä käynyt. Suurin valituksen aiheeni on, että kassajonot saisivat olla lyhyempiä.

Ehkäpä tuo kuitenkin kelpaa esimerkiksi.

Olen miettinyt sovellusta omaan elämään. Olisi suurenmoista, jos minäkin olisin ollut tekemässä kirkkoa tai seurakuntaa, josta joku sanoisi vuosien kuluttua, että sehän oli maailman paras.

1 kommentti:

Tommi M. kirjoitti...

Otokseni koko on varsin rajattu, mutta voin kyllä sanoa että kaikista maailman kirkkojen nuoriso-ohjelmista joita olen nähnyt, kehittämäsi Pirkkalan seurakunnan nuorisotyön ohjelma on ehdottomasti paras.