maanantai 14. marraskuuta 2022

Sopupelistä kieltäytyminen onkin törkeää

Qatarin jalkapallokisat ovat sellainen yhdistelmä korruptiota ja ihmisoikeusrikkomuksia, ettei jaksa edes kommentoida. Sanon kuitenkin sen verran, että entisaikaan kisat myönnettiin paikkaan, jossa oli valmiiksi stadioneita ja kelvollisia sääoloja. Nyt ne on myönnetty maahan, joissa kumpiakaan ei ole.

Tuorein esimerkki uudesta moraalista on viikonloppuna ajettu formulakisa. Autourheilu ei ole yleensäkään kunnostautunut hyveellisyydellään, mutta viime aikoina härskiys on tullut uudelle tasolle. 

Maailmanmestaruuden voittanutta Max Verstappenia syytetään törkeästä, pöyristyttävästä käytöksestä. Hän ei suostunut noudattamaan määräystä päästää ohitseen tiimikaveri Sergio Perez, joka olisi tarvinnut MM-sarjan lisäpisteitä. Muistan hyvin ajan, jolloin tallimääräyksiä hävettiin niin paljon, ettei niitä ainakaan myönnetty. Aiemmin halveksitusta käytännöstä on tullut normi, jonka mukaan pitäisi toimia.

Tallimääräyksellä on toinenkin nimi: sopupeli.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko jokin ala, jossa kilpailu on hyväksi?

Arto Köykkä kirjoitti...

Varmaan on montakin alaa. Terve, siis terve, kilpailu auttaa ponnistelemaan paremman maailman puolesta. Leikkimielinen kilpailu on taas kivaa viihdettä.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä ainoa terve kilpailu: Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.

Kristus taisi nähdä luuserissa ja hävinneessä suuruuden.