perjantai 3. syyskuuta 2010

Lopulliset ratkaisut

Vuoden 2003 maaliskuussa Helsingin Sanomien kuukausiliitteenkannessa julistettiin dna-tutkimukseen liittyen, että elämän salaisuus on vihdoin ratkennut.Onko joku huomannut, että elämän salaisuuden selviämisestä on jo yli seitsemän vuotta?

Tuoreen uutisen mukaan maailman kuuluisin fyysikko Stephen Hawking kirjoittaa uudessa kirjassaan, että maailma on syntynyt ilman Jumalan vaikutusta. Hänen mukaansa maailma on voinut ja sen on myös täytynyt syntyä tyhjästä. M-teoria on vihdoinkin yhdistämässä suhteellisuusteorian ja kvanttifysiikan.

Olen valmis lyömään vetoa sen puolesta, että seitsemän vuodenkuluttua ollaan kuitenkin yhtä kaukana lopullisesta vastauksesta kuin nyt. Kristilliseltä kannalta on aivan samantekevää vaikka maailma olisi syntynyt itsestään ja tyhjästä. Edelleenkin jää selvittämättä,mistä syystä se tyhjä tai ei-mitään on olemassa. Kuka loi tyhjän?

3 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Samaa luokkaa oli hänen kommenttinsa, että ihmiskunnan on asutettava avaruus, jos aiomme turvata lajimme jatkuvuuden.

Jos ihminen on luotu jossain itse tekemässään kuplassa keskellä ääretöntä tyhjyyttä, ei ehkä lajin säilyttäminen olekaan niin tarpeellista.

Mutta jos joku on antanut meille lahjaksi meille käsittämättömän ekosysteemin ja kyvyn rakastaa siellä toisiamme, kyse tuntuisi olevan jostain paljon arvokkaammasta.

Ja jos emme ole itse tätä luoneet, tuskin pystymme sitä täysin tuhoamaankaan. Onhan tässä jo sitä yritetty, mutta jotenkin kaikki yritykset tuntuvat niin luontomme vastaiselta, että jossain vaiheessa aina rakkaus voittaa ja itsekkyys laantuu, kuten kävi ydinsotaa aloittaessakin...

Jouni kirjoitti...

Viittasin siis tähän artikkeliin.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Jumala ihmiselle kunniaansa anna.

Mutta armonsa ja anteeksiantonsa tällaisista yrityksistä olla Jumalan veroinen Hän kyllä antaa ja sen kautta osoittaa ihmiselle tämän paikan suhteessa itseensä.