tiistai 8. tammikuuta 2019

Qatar koettelee futisrakkauteni rajoja

Tänään arjen sankarini on HJK:n hyökkääjä ja kaksikymmentä jalkapallomaaottelua pelannut Riku Riski, joka kieltäytyi eettisten syiden takia matkustamasta Qatarissa nyt pelattaviin maaotteluihin.

Qatarissa pidetään vuoden 2022 MM-kisat, ja rakennustyömailta on raportoitu törkeistä ihmisoikeusrikkomuksista. Joidenkin tietojen mukaan rakennustöissä olisi kuollut jopa 1200 ihmistä.

Lisäksi Qatarin valitseminen kisapaikaksi kertoo häikäilemättömästä korruptiosta. – Ja mistä minä sen tiedän? Tiedän siitä, että järjestäjänä on juuri Qatar. Eihän sinne kuumuuteen kisoja olisi muuten saatu kuin lahjomalla muutenkin korruptoitunut Fifan johto.

Ideassa järjestää jalkapallon MM-kisat Qatarissa on saman verran järkeä kuin siinä, että Hollantiin rakennettaisiin syöksylaskun MM-rata.

Jokin raja pitää olla futishulluudellakin.

Olen miettinyt, että boikotoisin kisoja enkä lainkaan seuraisi niitä. Vielä en ole päättänyt asiaa, sillä harkinta-aikaa on melkein neljä vuotta. Minun protestini olisi perin vaatimaton eikä vaikuttaisi mihinkään, mutta joskus ihmisen on tehtävä turhatkin työt.

Ei kommentteja: