torstai 29. joulukuuta 2022

Pieniä, unohtuneita asioita vuodelta 2022

Tässä on unohtuneita tapahtumia ja ilmiöitä vuodelta 2022:

1. Lappeenranta poisti eräiden bussilinjojensa nimestä Z-kirjaimen, jottei vain mainostettaisi naapurimaan aktivismia. Etelä-Savon pelastuslaitos taas pääsi kätevästi eroon loppuun ajetusta ambulanssistaan, joka niin sanotusti lahjoitettiin Mustanmeren rannoille.

2. Kurtturuusut piti hävittää kesäkuun alkuun mennessä. Talkoolaisia ei juuri näkynyt, ja niin säädös päätyi alkuaan kohuttujen ja sittemmin hiljaa unohdettujen määräysten hautausmaalle.

3. Kesällä kerrottiin, että Suomessa on kolmetoista kuntaa, joissa ei ollut syntynyt koko vuonna ainuttakaan lasta.

4. Ulkoavaruudesta etsitään elämää, mutta mitään ei vain löydy. Pari vuotta sitten lähimmän naapuritähtemme Proxima Centaurin suunnalta löytyi signaali, joka vaikutti sopivan etsijöiden kriteereihin. Vihdoin on selvinnyt, että signaali on lähtöisin maapallolta ja luultavimmin jostain viallisesta sähkövekottimesta.

5. Japanissa on vaikea tilanne, kun nuoret juovat vähemmän alkoholia kuin vanhempansa. Tämä heijastuu suoraan verotuloihin, jotka ovat pahasti laskeneet. Trendiä yritetään nyt kääntää uudella kilpailuhenkisellä kampanjalla nimeltään Viva Sake.

6. Modernin taiteen vihaajia ilahduttanee uutinen, jonka mukaan Piet Mondrianin viivateos New York City on epähuomiossa ollut ylösalaisin ripustettuna yli 75 vuotta.

7. Järjenvastaisia määräyksiä jaksetaan noudattaa viisitoista minuuttia. Tampereella liikennevalot paloivat punaista joka suuntaan. Sumppu alkoi purkaantua, kun ihmiset alkoivat varttitunnin jälkeen ajaa oman päänsä mukaan.


Maailmankuulun taiteilijan Piet Mondrianin teos käännettynä oikein päin.

Ei kommentteja: