torstai 17. joulukuuta 2020

Kaikkein älykkäintä somessa on Twitter

Twitter on älykkäintä mitä somessa on, vaikka Trump ja viihdemaailman pellet ovat saattaneet sen outoon valoon. Tyhjänpäiväisten typerysten kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla tekemisissä, koska seurattavansa voi valita oman makunsa mukaan. Itse ei tarvitse julkaista mitään, sillä Twitterissä riittää pelkkä hyvien tilien seuraaminen.

Minunkin ennakkoluuloni olivat suuret, mutta mukaan mentyäni huomasin heti, että Twitter on erinomainen väline ajankohtaisten asioiden seuraamiseen. Aivan viimeksi pääsin Yhdysvaltain presidentinvaaleissa helpolla, kun keksin Emil Elon tviitit. Hän oli itse paikan päällä ja kertoi sieltä vaalien tärkeimmät vaiheet. Samalla hän analysoi tilannetta asiantuntevasti.

Harrastuksien kannalta Twitter on korvaamaton. Muutaman seuraamani sivuston ansiosta tiedän perusteellisesti, mitä jalkapallomaailmassa tapahtuu; suomalaiset lehdethän eivät paljon kerro.

Twitterin avulla voi perehtyä myös siihen, mitä tapahtuu ikään kuin vastapuolella. Voi tarkkailla jopa uusnatsien toimintaa. Jos siellä joku toitottaa asiaansa liikaa, niin ei muuta kuin poistan listoilta.

Sitten on niitä tviittaajia, jotka eivät itse kirjoita mitään, mutta linkkaavat kiinnostavia tiedejuttuja. Vielä on minun kaltaisiani tviittaajia, jotka jakavat ajatusten pätkiä. Opin ensimmäisenä juuri Twitteristä, että sanan "rokotevastainen" voi korvata sanalla "kulkutautimyönteinen". Omat tviittini ovat vähän samanlaisia kuin eräät Facebook-päivitykseni, mutta Twitteriin sijoitan yleensä älykkäimmät jutut. Viihteellisemmät menevät Facebookiin.

Varsinainen Twitter-tilini on https://twitter.com/artokoykka

Kulkurin iltarukous on elossa vielä muutaman päivän: https://twitter.com/KulkurinI.

Pirkkalan nuori seurakunta on täällä: https://twitter.com/seurispirkkala



Ei kommentteja: