keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Volvo-kuskeille annetaan anteeksi

Olen miettinyt, millä tavoin autonmerkit kuvastavat omistajiensa asenteita. Kirjoitin leikkimielisen arvioinnin eri omistajien luonteenpiirteistä, ja sitten tilastoin, kuinka paljon erimerkkiset autot ohittelevat moottoritiellä. Olen myöhemmin kysynyt arvauksia siitä, mitkä autot kiitävät moottoritiellä kaikkein nopeimmin. Arvauksissa mainitaan BMW, Audi ja Mercedes-Benz. Arvaajat unohtavat yhden automerkin, Volvon. Näyttää siltä, että sille annetaan enemmän anteeksi.

Epäilen, että BMW ja Audi ovat ihmisten mielissä jotenkin nousukasmaisia autoja. BMW on myös miehisyyttään etsivien pojankloppien suosikki. Ilmeisesti Mercedes-Benziin liittyy jonkinlainen aristokraattisuus, ja sekin häiritsee hieman vähemmän. Taksien vuoksi siinä on myös jonkinlaista kansanomaisuutta. Mutta miksi Volvot eivät ärsytä? Miksi niiden tekemiä ohituksia ei huomata?

Luulen, että Volvoa pidetään skandinaavisena, vakaana merkkinä, joka on turvallisuushakuinen niin kuin ruotsalaiset yleensä. Sitä pidetään skandinaavisten luonteenpiirteiden ilmentymänä, jonka luemme ihmisyyden korkeimpaan kastiin. Eihän sellainen voi ärsyttää.

Vai olenko väärässä?Volvo, skandinaavisen luotettava.

Ei kommentteja: