lauantai 29. tammikuuta 2022

Suoraan huutoon tai rääväsuisuuteen ei tarvita lahjoja

Kuuluisa ja menestynyt jalkapallovalmentaja Thomas Tuchel käyttäytyy tuoreen uutisen mukaan brutaalisti hyökkäyspään pelaajiaan kohtaan. Kielenkäyttö on ollut julmaa. Toistaiseksi maalinteko-ongelmat eivät kuitenkaan ole ratkenneet. Kovan kritiikin sanotaan johtaneen siihen, että hyökkääjät epäilevät omia kykyjään eivätkä uskalla pelata vaistonvaraisesti, vaan pelkäävät pallon menettämistä.

Uutisen paikkansapitävyyttä on vaikea arvioida, mutta joka tapauksessa aiheeseen liittyvä keskustelu on kiinnostavaa. Monet kommentoijat ovat sitä mieltä, että voi voi ja kyynel. Ovatpa jättipalkkaiset pelaajat herkkähipiäisiä. Niillä palkoilla pitäisi kestää.

Laitoin lusikkani soppaan. Sanoin, että itseluottamus voi mennä, vaikka saisi palkkaa miten paljon tahansa, ja jalkapallossa juuri maalinteko on paljolti itseluottamuksesta kiinni.

Myös vanha kaverini osallistui keskusteluun. Hän sanoi viisaasti, että monien valmentajien rääväsuisuus kertoo vain sivistymättömyydestä ja omasta itseluottamuksen puutteesta. Kuka tahansa typerys osaa kiroilla ja solvata. Suora, hallitsematon huuto ei edellytä kasvatusalan opintoja.

Ei kommentteja: