torstai 7. heinäkuuta 2022

Rystyset melkeinpä verillä autoista, Messistä ja Ronaldosta

Ymmärrän, että esimerkiksi abortti ja maahanmuutto herättävät kiivaita keskusteluja. Ollaanpa mitä mieltä hyvänsä, niissä ollaan kirjaimellisesti elämän peruskysymysten äärellä. Jopa paikallisten sivustojen väittelyt mopopoikien yöllisistä ajeluista ovat toistuvuudestaan huolimatta jollain tavoin käsitettäviä.

Sen sijaan on vaikea ymmärtää, miksi varsin toissijaiset asiat herättävät vahvaa aggressiota. Miesten maailmassa varsinkin kaksi aihetta herättää outoa kiihkoilua, toisaalta urheilu ja toisaalta autot.

On ihmisiä, jotka eivät kykene keskustelemaan Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon keskinäisesti paremmuudesta ilman kirosanoja ja vastapuolen suoranaista solvaamista. En ymmärrä. Huumoria tapaa näissä väittelyissä vain ani harvoin.

Myös eräät automerkit herättävät poikkeuksellista intohimoa. En tajua. Jokainen kai ajaa sillä autolla, joka itselle parhaiten sopii ja johon on varaa. On erityisiä tunnemerkkejä, mutta toisten kanssa on rauhallisempaa. En ole havainnut, että kenelläkään olisi Kiasta mitään vahvaa mielipidettä, mutta suhteessa BMW:hen ollaan taas kovin herkkiä niin kuin elämästä olisi kyse. Ehkä sitten on. 

Ei kommentteja: