lauantai 21. lokakuuta 2023

Ideoita alkoholin kotiinkuljetukseen

Ensi vuonna alkoholia voidaan ehkä toimittaa kaupoista kotiinkuljetuksena. Alaikäisten hankinnat torpattaneen jo ostettaessa, mutta miten estetään päihtyneelle myyminen? Kysymys on "haasteellinen" niin kuin moni muukin asia näinä nykyisinä aikoina, mutta alkoholi saa suomalaisessa ideat porisemaan.

Jos saunajuomat kuljetetaan robotilla, ratkaisu on nokialais–suomalaisen perinteen mukaisesti tekninen. Robottiin liitetään alkometri. Jos se piippaa punaista, robotti palauttaa pullot kauppaan, jonne se on muutenkin menossa. Lisäksi säädetään laki, joka kieltää muita kuin itse käyttäjää puhaltamasta mittariin. 

Kun Wolt-kuski on tuomassa saunajuomia, tilanne on astetta "haasteellisempi", mutta ratkaisuja on tähänkin:
1) Vastaanottaja vakuuttaa kirjallisesti, että hän käyttää sisällön vasta seuraavana päivänä ja silloinkin vain sillä ehdolla, että sattuu olemaan selvä.
2) Pullojen sisältö kaadetaan maahan.
3) Saunajuomat lahjoitetaan naapurille.
4) Kuski vie lastinsa takaisin kauppaan.
5) Kuski pitää juomat itse ja saa saman tien palkallisen vapaapäivän. Jos vakaumus tai henkilöhistoria pakottaa pidättäytymään nautinnosta, kuski oikeutetaan myymään sisältö selväksi tulkittavalle asiakkaalle riittäväksi katsottavaan hintaan. Kuski saa pitää rahat.

Omasta puolestani kannatan viidettä vaihtoehtoa, koska siinä kuskia kivasti kannustetaan kontrollityöhön.

Ei kommentteja: