torstai 17. lokakuuta 2024

Tasainen kahdeksikkojen rivi riittää

Asioimastani firmasta soitettiin ja kysyttiin asiakaskokemuksen laatua. Kaikki oli sujunut eriomaisesti. Kanssani asioinut työn vastaanottaja oli osaava, kohtelias ja sopivan huumorintajuinen. Varsinainen työ tehtiin moitteettomasti.

Ongelmakseni tuli arvosanan antaminen asteikolla nollasta kymmeneen. Päässäni vaivasi sellainen taka-ajatus, että täyteen kymppiin tarvittaisiin erityisiä, kuten kakkukahvit tai etukortti, jolla saa seuraavan käyntikerran ilmaiseksi.

Annoin kuitenkin kympin, koska en keksinyt mitään, millä tavoin varsinaisen asian olisi voinut hoitaa paremmin.

Myös hotelleihin pätee se, että ne ansaitsevat täyden kiitoksen palveluistaan, jos hinnan ja laadun suhde ovat kohdallaan. Ei pidä kuvitella, että muutamalla lantilla saa kuninkaallisen sviitin.

Elämässä pätee, että riittävän hyvä on kylliksi. Rippikouluista tehdyt tutkimukset ovat tuottaneet muillekin elämänalueille sovellettavan tuloksen. Kun nuoret ovat arvioineet rippikoulunsa välittämättömästi leirin jälkeen lähelle täyttä kymppiä, muisto on kuitenkin haalistunut muutamassa kuukaudessa. Kuukausia jälkikäteen tehdyissä mittauksissa se on tuntunut vain yhtä hyvältä kuin aikanaan kohtalaisen hyväksi arvioitu leiri, jonka mielikuva on puolestaan kestänyt ajassa tai jota muistot ovat jopa hieman kaunistaneet.

Tätä ajatusta olen koettanut hokea itselleni: Vältä täydellisiä floppeja, sillä ne muistetaan kyllä. Muuten riittää, että teet kahdeksikon suorituksia kerta toisensa jälkeen.

Ei kommentteja: