maanantai 17. helmikuuta 2020

Jälkikirjoitus uskonsuuntien suosimiseen

Olen pitkään harmistuneena lukenut ja kuunnellut kommentteja, jotka viskaavat kaikki uskonnot samaan läjään niin kuin niillä ei olisi lainkaan eroja. Tällainen käsitys on puolustettavissa vain hyvin vaivoin tai ei ollenkaan. Onhan siinä nyt melkoinen ero, onko ihminen Jehovan todistaja vai tavallisen harmaa evluti.

Tämä oli toinen peräkkäinen vaikeasti kirjoitettava Aamulehden kolumni. Vapaa-ajattelijat ovat aktiivisia reagoimaan. Olisi osattava kirjoittaa niin, ettei tulisi ammutuksi helposti alas. Niinpä käytin perusteluinani niitä näkökulmia, joihin he ovat tottuneet vetoamaan.

Kirjoitin vapaa-ajattelijoiden kommentit ikään kuin oman tekstini sisään ja sillä tavoin vein heiltä kommentoimisen iloa. Heidän perusjoukkonsa toistaa yleensä muutamaa hokemaa, jotka osaan ulkoa. Tietysti heissäkin on syvällistä väkeä, mutta nämä fiksummat eivät juuri viihdy somepalstoilla. Jonkun Ilkka Niiniluodon kanssa saisi tosissaan ponnistella, mutta tavallinen Vallu Vapari ei minua huolestuta. Pärjään kyllä.

Alkuperäinen kolumnini on luettavissa täällä.

Ei kommentteja: