keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Koomisen vakavaa ja helposti unohtuvaa vuodelta 2021

Radion Tiedeykkösessä kerrottiin, että mustien aukkojen olemassaolo on aukottomasti todistettu.

Presidenttigallupissa kerrottiin, että myös Jenni Haukiolla on jonkin verran kannatusta. Laura Huhtasaari puolestaan tarjosi ehdokkaaksi Teemu Selännettä.

Presidentti Bidenin juhlissa esiintynyt nuori runoilija Amanda Gorman ei hyväksy kääntäjäkseen ketä tahansa. Ihonvärilläkin on hänelle merkitystä. Ehkäpä Kafkan novellista Erään koiran tutkimuksia valmistuu joskus käännös saman periaatteen mukaan ja siitä vastaa saksaa osaava hurtta. Juha Hurme puolestaan suomensi Kiven Seitsemän veljestä.

Lepakoiden talvielämän salaisuus on ratkennut. Ne talvehtivat kallioleikkauksissa. Sen sijaan ei tiedetä, millä keinoin kissat suunnistavat.

Suezin kanavaan juuttunut rahtilaiva oli pitkästä aikaa tavallisen ihmisen helposti ymmärtämä ongelma.

Uutisoitiin, että Volkswagen muuttaisi Amerikassa nimensä Voltswageniksi. Uutinen oli ankka.

Englannissa on käytetty 20 vuoden ajan ohjelmistoa, joka näytti työntekijöiden varastaneen kymmeniätuhansia euroja, vaikka kukaan ei ollut varastanut mitään. Jotkut työntekijät oli tuomittu vankilaan, ja joku oli tehnyt itsemurhan. Syytteessä oli ollut kaikkiaan 736 postityöntekijää.

Uusilta ennätyspitkiltä rekoilta vaaditaan, että niiden perässä on kyltti, jossa lukee "pitkä". Kolmostieltä tavattiin kuorma-auto, jonka perässä oli vastaava kyltti "pätkä".

Vuonna 2018 piispa Björn Vikström sanoi: "Olemme yhdessä kulkeneet pitkän matkan kukin paikallamme pysyen." Sijainti ei ole muuttunut.

Yle uutisoi tutkimuksen, jonka mukaan joka toinen nuori aikuinen on kiinnostunut BDSM:stä. Taas yksi nelikirjaiminen lyhenne.

Huawein tietoturvajohtajan mukaan Suomessa pitäisi siirtyä seitsenpäiväisiin työviikkoihin, jotta saataisiin Amerikka ja Kiina kiinni.

Tornionjoella on aivan oma hyttyslajinsa, jota ei tavata mistään muualta.

Suomen kannattajat huusivat kuorossa "Christian", ja tanskalaiset vastasivat "Eriksen". Se oli kauneutta lähellä kuolemaa.

Saksan maalivahdin hihassa oli sateenkaarimerkki. Paljon oli puhetta Turussa sateenkaaren väreihin maalatusta suojatiestä.

Rippikoululaiset eivät enää tiedä Breivikistä eivätkä ole perillä siitä, millä puolella heidän esivanhempansa olivat vuonna 1918.

Olympiakisoissa joku raivostui hevoselleen holtittomasti. Norjalainen juoksija paineli 400 metrin aidat kovempaa kuin yksikään suomalainen 30 vuoteen ilman aitoja. Joku ehkä uskoo, että tämä olisi mahdollista ilman apteekin asiakassuhdetta.

K-marketit julistautuvat kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi. Julistautumisen jälkeen on ollut hiljaista.

Jumalan olemassaolo voidaan katsoa lähes todistetuksi. Tampereen uudelle jääkiekkoareenalle annettu nimi Uros Live ei toteutunut.

Suomi valitsi hävittäjänsä. Loppukisassa olivat vastakkain F-35 ja F-35. Voittaja oli yllätyksellisesti F-35. Odotusten mukaisesti F-35 sijoittui toiseksi. Pronssilla oli F-35. Hävittäjien määrä oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan 64,0.

Tekniikan maailman mukaan Renault uusii mallistoaan ja Renault 4:n inkarnaatio on tulossa. Inkarnaatio tarkoittaa lihaksi tulemista. Mielenkiintoista.

Herkkää rakkautta: Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Fasel halasi sydämellisesti Valko-Venäjän diktaattori Lukashenkaa.

The Economist -lehti ei vieläkään julkaise kirjoittajien nimiä: "Se, mitä kirjoitetaan, on tärkeämpää kuin kuka kirjoittaa."

Tampereella Kalkun metsästä löytyi tiskikone, pyykkikone, pakastin ja autonrenkaita vanteineen ja ilman. Eivätkö nykyajan nuoret voisi tyytyä ajamaan mopoilla?

Abiturientin lausuma: "Lukio on kiihdytyskaista, jossa ei saa hidastella eikä vilkuilla sivuilleen. Ei muuta kuin nilkka suorana kohti suurenmoista tulevaisuutta."

Vuoden painavin lause: "Tänään poikani täyttäisi 27 vuotta."

Rippikoululaisen ajatus: "Pidän siitä, että minua kohtaan ollaan kivoja ja ystävällisiä, sillä silloin minäkin olen kiva ja ystävällinen." 

 

Ei kommentteja: