maanantai 4. toukokuuta 2020

Hukassa on mies/nainen

Hätkähdin tuntemani vähän yli 40-vuotiaan naisen kysymystä, mistä löytäisi itselleen miehen. Sikäli kuin häntä tunnen, hänen kaltaisensa naisen pitäisi herättää edelleen kiinnostusta sekä ulkomuodon että sielunsisällön puolesta. Seuranneessa keskustelussa mainittiin Tinder, lavatanssit, kirjastot, museot, kaupat, lenkkipolut ja Instagram. Kysyjä sanoi, että etsiä hän ei jaksa, mutta olisi kiva löytää.

Hänen varsinaiseen kysymykseensä en osaa vastata, niin kuin en osaa vastata niille lukemattomille miehillekään, jotka kysyvät, mistä voisivat vastaavasti löytää naisen.

Mieleeni tulee City-lehden laskelma vuosien takaa. Siinä kumottiin sellaisen vanhan sanonnan mielekkyys, että nainen olisi kuin raitiovaunu, koska joka viides minuutti tulee uusi. Edes suurkaupungissa valikoima ei ole rajaton.

Lehden ilmestymisen aikaan Helsingissä oli noin puoli miljoonaa asukasta, mutta heistä puolet oli etsijän näkökulmasta väärää sukupuolta. Jos halusi rajata hakunsa 25—30-vuotiaisiin, ehdokkaita oli enää 25 000. Jos valitusta ikähaarukasta etsi miehiä, jotka lisäksi eivät olisi toivottomasti varattuja ja olisivat myös akateemisia, urheilullisia ja hyvän näköisiä, tuloksena oli 250 ihmisen joukko.

Näiden laskelmien jälkeen on ihme, että joku sentään jonkun joskus löytää. Ainakin on varmaa, että jos on ihmisen kerran vierelleen löytänyt, kannattaa pitää tiukasti kiinni. Saattaa olla, että hän oli elämäsi ainoa mahdollisuus.

Ei kommentteja: