perjantai 22. toukokuuta 2020

Muuten hyvä muttei toimi

Eniten ihmettelen esineitä ja tavaroita, joilla on yksi ainoa käyttötarkoitus ja jotka eivät siinä yhdessä tarkoituksessaan toimi.

Kermanekat: Monesti olen joutunut kaatamaan kahviini maitoa kermanekasta, joka kuitenkin valuttaa maitoa liinalle. Eikö muotoilija olisi voinut varmistaa, että liina pysyy puhtaana?

Naisten korkokengät: Ne ovat parhaimmillaan varsinaisia taideteoksia, jotka näyttävät kauniilta ikkunassa ja kuvastossa. Pitäisikö niillä kuitenkin myös kävellä, edes muutaman metrin?

Juustohöylä: Meidän keittiössä on kolme höylää. Yksi niistä on muuten kaunis, mutta juustosta se ei tee siivuja.

Eräs HP:n tulostin: Olen ollut kahdesti tekemisissä sellaisen HP:n tulostinmallin kanssa, jossa printterin yläpuolella olevaan lokeroon asetettiin paperit pystysuuntaan. Papereita oli annosteltava yksi paperi kerrallaan. Jos tulostettavana oli kymmeniä sivuja, urakka oli melkoinen. Myöhemmin huomasin, että netissä myytiin jonkinlaista lisärautaa, joka olisi ratkaissut ongelman.

Uuden VW Golfin kosketusnäyttöisyys: En ole autoa kokeillut, mutta kaikki raportit kertovat siitä, että digitaalisuuden ihannointi on viety äärimmäisyyteen, kun jopa radion äänenvoimakkuutta ja sisätilojen lämpöä säädetään kosketusnäytöllä. Töki niitä sitten pakkasaamuna ja yritä sormella osua. Ikivanha nappula olisi kätevä.

Virginia Woolfin romaani Menomatka: Tuossa se lojuu olohuoneen pöydällä ilman että tietäisin, mitä sille pitää tehdä. Suomennos on niin kelvoton, ettei kirjaa voi lukea. On moraalitonta myydä tai lahjoittaa sitä eteenpäin. Virginia Woolf on niin tärkeä kirjailija, ettei kehtaa viedä roskikseen.

1 kommentti:

Olavi Koskela kirjoitti...

Vähän laajentaen:
- Hammastahnojen hampaita valkaisevat ominaisuudet
- Kesämökin yhteisomistus
- Sosialismi