perjantai 8. joulukuuta 2023

Ei leikkaa, ei viilaa, ei tee mitään

Jokainen muutto pulpahduttaa esiin tavaraa, jota ei enää tarvitse. Jos kapine on ollut kymmenen viime vuotta käyttämättä, se tuskin ilahduttaa tulevaisuudessakaan.Kaapeissa on tyhjentyneitä pattereita ja vaatteita, jotka eivät mahdu päälle. Entäs toimivaksi oletettava VHS-nauhuri, johon sopivia kasetteja ei ole tallessa? Ja toimimattomat kynät ovat joka kodin riesa.

Omaa ryhmäänsä ovat melkein toimivat laitteet. Olen ollut tekemisissä HP:n tulostimen kanssa, johon saattoi syöttää paperia vain yksi kerrallaan. En ollut ainoa ongelmasta kärsinyt, koska netissä myytiin ongelman ratkaisuksi tarjottua lisäosaa, jonkinlaista rautaa. Saman merkin toisen mallin sai sammumaan vain repimällä virtajohdon seinästä.

Kun Lahdesta ajelee Kouvolan suuntaan, tien viereen autioitunut Kymiring herättää perimmäisiä kysymyksiä siitä, kuka teki kannattavuuslaskelmat ja millaisilla olivat seinälle heijastetut kalvot, joilla perusteltiin moottoriradan rakentamista.

Myös mielipiteet voivat mennä epäkuntoon. Eräs äiti kuvasi käsitystensä muuttumista: "Jos lapsilukumme olisi jäänyt kolmeen, pitäisin itseäni edelleenkin hyvänä kasvattajana. Neljäs pakotti muuttamaan erinomaisia käytäntöjäni."

Entäs kynsileikkuri, joka ei ole koskaan kelvannut mihinkään. Kynsiä se ei kykene leikkaamaan, ja viilaa siinä ei ole.


Ei kommentteja: