sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Käytännön pila keltaisen liivin avulla

Auktoriteettiin ja koskemattomuuteen tarvitaan vain univormu tai keltaiset liivit. Rosvot ovat päässeet työhaalareissa ja tikapuilla varustautuen monessa firmassa paikkoihin, joihin ulkopuolisella ei muuten olisi pääsyä.

Tästä syntyi toiminta-ajatus, kun odottelimme Rovaniemellä auton pakkaamista junaan. Keltaiseen heijastinliiviin pukeutunut kaverini kävi ulkosalla tarkastelemassa tilannetta. Hän näytti niin erehdyttävästi VR:n mieheltä, että joku jonottaja jo raotti auton ikkunaa nähdessään hänen tulevan. 

Ideamme mukaan hän alkaisi liivissään järjestellä jonottavia autoja parempaan sommitelmaan. Ensin hän käskisi kuljettajia muuttamaan yhden jonon kolmeksi rinnakkaiseksi jonoksi. Sen jälkeen hän komentaisi niistä keskimmäisen kulkusuunnan vaihtumaan, koska vaunuun noustaisiin pakittamalla. Vielä järjestystä muutettaisiin niin, että dieselit ja bensa-autot olisivat omana jononaan. Sähköautot otettaisiin ekologisista syistä keulille. 

Ennen VR:n oikeiden miesten saapumista ehdittäisiin pahoitella väärää informaatiota ja kertoa, että alkuperäinen järjestys olisi sittenkin oikea. 

Jos toiminta herättäisi jossakussa lievää epäilyä, massauskollisuus olisi tukena. "Tuntuu tyhmältä, mutta kun muutkin." Siinä menisi puoli tuntia liivimiehen käskyjä totellessa. 

On ideoita, jotka ovat parhaimmillaan, kun niitä ei toteuta. Tämä oli niitä.

1 kommentti:

Heikki kirjoitti...

Ollaan vieläkin liian hyväuskoisia. Eräässä virastossa jo 2000 käskettiin pitämään työhuoneet lukossa, vaikka toimitiloihin ei yleisö periaatteessa päässyt.