lauantai 20. marraskuuta 2021

Tuhatjallkaisella ei ole tuhatta jalkaa

Ulkoilmakavereilla on hyviä kysymyksiä. Torinkulmalla joku pysäytti ja kysyi: "Kuinkas se raamatunkohta, jossa paholainen vei Jeesuksen vuorelle ja näytti hänelle seitsemän valtakuntaa. Miten se oli mahdollista? Minä kun kiipeän lämpökeskuksen piipunnokkaan, niin näen enintään kaistaleen tätä kylää. Mutta miten Jeesus saattoi nähdä seitsemän valtakuntaa?"

Vastasin nopeasti, ettei tuhatjalkaisillakaan ole tuhatta jalkaa. Niiden ennätys on kuulemma 750, ja siitä huolimatta ne ovat tuhatjalkaisia. Vastaus ei tyydyttänyt ollenkaan. Mies kysyi lisää: "Entä mitenkäs se oli mahdollista, että Jeesus siellä Golgatalla ruokki yhdellätoista kalalla ja kolmella leivällä koko Iisraelin kansan?"

Enää en edes yrittänyt vastata. Paikka ei ollut Golgata, ja leipiä oli viisi ja kaloja kaksi, eikä ruokittavana ollut "koko Iisraelin kansa" vaan ainoastaan viisituhatta miestä. Sen olisin voinut sanoa, mutten väittänyt vastaan. Oliko sillä niin väliä?

Ei hänen ajatuksiaan pitänyt korjailla täsmennetyillä luvuilla. Siinä olisi ollut turha päteä. Mitä sitten, jos joku muistaa jumalisia vähän väärin. Tärkeintä on pysäyttää ihminen.

Ei kommentteja: