sunnuntai 18. elokuuta 2024

Pate Mustajärven puolustus

Helsingin Sanomien Arttu Seppänen on murskannut Pate Mustajärven uuden soololevyn: "Levyn nimen Pelkkää Patee jälkimmäinen sana tekisi mieli korvata eräällä toisella p-alkuisella sanalla."

En ole Mustajärven musiikin ylin ystävä, mutta Kuuma kesä on maailman paras kesäbiisi. Popedalla ja Mustajärvellä on muitakin hienoja kappaleita, kuten , Mää ja Tapparan mies ja Tahdotko mut tosiaan. Toisaalta on täydellisiä floppeja ja myötähäpeän herättäjiä, kuten Kersantti Karoliina ja Kaasua, komisario Peppone

Joskus nuorena soitettiin Mörri Möykky levyautomaatista viidesti peräkkäin. Joku tosin kyseli, voisiko vaihtaa välillä. 

Parasta Pate Mustajärvessä on, että hän ei ole koskaan yrittänyt olla enempää kuin yks Pate Tampereen Ikurista. Kaiken tekemänsä hän on tehnyt jäljittelemättömän aidosti, ja siitä on tullut karisma.

Kuuntelin Mustajärven uutta levyä selvittääkseni, onko se niin huono kuin Arttu Seppänen on kirjoittanut. - Ei ollut.

Minun luokitteluissani Pelkkää Patee sijoittuu osastoon "kuullessani sitä en vaihda radiokanavaa". En suuresti ihastu, mutta annan soida vapaasti. Minun korviini laulut ovat vähän yli radiosoiton keskitason. Paljon huonompaakin tehdään.

Jos kriitikolla sattuu olemaan hammassärkyä tai äkillinen parisuhdekriisi, pitää puuhailla jotain muuta kuin kirjoittaa lehtiartikkeleita.

3 kommenttia:

Fl2neur kirjoitti...

No kyllä nää sunki läpät on aika hemmetin väsyneitä.. en kyllä tiedä miksi enää edes seuraan. Ja Paten musa on pelkkää kopion kopion kopiota, ehkä vähä vielä lantrata punajuuriväriä että vilkkuu ja välkkyy 2 päivää

Arto Köykkä kirjoitti...

Seuraamisen voi helposti lopettaa. Rockmusiikki yleensä on kopion kopion kopiota. Sitäkään ei ole pakko kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän on helppo ratkaisu jos ahdistaa. Älä seuraa.